Război în Ucraina

Rușii transferă coloanele militare din Crimeea în Zaporojie

Din Crimeea spre teritoriul ucrainean controlat constituțional trec canale de tehnică militară. Presa de la Kiev raportează că trupele se deplasează către Melitopol și Zaporojie.

Responsabilii militari din regiuni afirmă că sunt transferate atât forțe terestre, cât și cele aeriene și maritime, transmite sursa.

Potrivit UNIAN, pe câmpul de luptă sunt duse camioane și lansatoare multiple de rachete, iar tancurile consolidează ofensiva.

Totodată, spre Crimeea se deplasează camioane cu cereale, oamenii fiind speriați că nu își vor putea vinde producție. Cel puțin 20 de vehicule care ar transporta grâul, cu plăcuțe de înmatriculare ascunse, au fost observate pe trasee.

În același timp, în localitățile ocupate trupele invadatoare încearcă să atragă civilii de partea lor, oferindu-le pașapoarte și cartele de telefonie mobilă. Anterior, presa de stat de la Kremlin anunța că Putin a semnat un decret prin care oferă posibilitatea ucrainenilor din Zaporojie și Herson să obțină cetățenie rusă în cel mult trei luni de la solicitare.

#Rusia #război #Crimeea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button