Război în Ucraina

Provocări de 9 mai vor fi – legea votată de APG este ilegală

Deputatul PAS, Oazu Nantoi, nu exclude că pe 9 mai, de Ziua Victoriei, în R. Moldova vor fi lansate provăcări de anumiți actori politici.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Dreptul la Replică”, transmite sursa.

“Provocări pe 9 mai vor fi. Adunarea Populară a Găgăuziei a votat legea ilegală privind panglica Sf. Gheorghe. Rămâne întrebarea dacă Irina Vlah va promulga această lege. 

Eu cunosc persoane concrete care au indicații să tensioneze situația, alții ar putea să facă jocuri politice de dragul alegătorilor. Eu nu știu ce va fi până pe 9 mai. Eu sper că cetățenii noștri sunt conștienți”, declară Nantoi.

Reamintim că deputaţii Adunării Populare a Unităţii Teritorile Autonome Găgăuze au adoptat în regim de urgenţă o lege prin care se permite utilizarea panglicii Sfântul Gheorghe pe teritoriul regiunii.

Subliniem că, marți, 19 aprilie, în cadrul unui briefing de presă, Maia Sandu a anunțat că a promulgat legea care interzice panglica Sfântului Gheorghe și alte simboluri ale războiului precum literele „V” și „Z”.

Şefa statului a precizat că interzicerea simbolurilor nu influenţează comemorarea eroilor care au luptat în cel De-al Doilea Război Mondial.

Menţionăm că pentru promovarea simbolurilor respective, persoanele fizice riscă o amendă de până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii, iar persoanele juridice şi cu funcţii publice, care vor încălca prevederile respective, riscă o amendă de până la 18.000 de lei.

#9Mai #provocări #UTAG

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button