Politică

S-au așezat la masa de discuții. Despre ce au vorbit vicepremierul pentru Reintegrare cu ambasadorul SUA la Chișinău

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a avut astăzi, o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al Guvernului, transmite sursa.

Potrivit Guvernului, oficialii au abordat situația regională în contextul arhitecturii de securitate curente. O atenție aparte s-a acordat relațiilor dintre Chișinău și Tiraspol și măsurilor pozitive realizate de către autoritățile constituționale în raport cu locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Serebrian a accentuat că atât politicile de reintegrare a țări, cât și mecanismele agreate în negocieri trebuie să conducă la reglementarea pașnică și definitivă a conflictului transnistrean, cu demilitarizarea în paralel a regiunii, restabilirea controlului din partea autorităților constituționale și completarea reformelor structurale pe întreg teritoriul țării.

„Referitor la amendamentele recent operate privind incriminarea separatismului în legislația Republicii Moldova s-a accentuat că acestea nu vor afecta procesul de negocieri și persoanele de bună-credință, ci au menirea de a preveni și combate amenințările la adresa suveranității și integrității teritoriale a țării”, se arată în comunicat.

#ambasadorul_SUA #Chișinău #vicepremierul_pentru_Reintegrare #discuții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button