Societate

Salvatorii moldoveni, gata să intervină în Turcia: Autoritățile au solicitat UE și NATO un avion care să transporte echipa

Republica Moldova este gata să intervină la salvarea victimelor cutremurului devastator produs luni, 6 februarie în Turcia și Siria. O echipă specializată în căutare și salvare urbană a IGSU își propune să intervină cu 55 de salvatori, 12 autospeciale de intervenție și doi câini de căutare. 

Conform mecanismului european de intervenție la dezastre, Republica Moldova este în acest moment în așteptare. Încă din această dimineață, IGSU a transmit disponibilitatea pentru intervenția în Turcia către Centrul de Coordonare a Răspunsului la Situații de Urgență al Uniunii Europene și Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre, pentru a oferi suport  Guvernului Turciei, în misiuni de căutare-salvare a victimelor cutremurului produs în această dimineață.

Participarea echipei a fost aprobată de președintele Comisiei Situații Excepționale a Republicii Moldova și urmează să ajungă în zona afectată de cutremur, pe calea aerului.

Republica Moldova a solicitat UE și NATO punerea la dispoziție a unui avion care să transporte echipa de salvatori și tehnica necesara, la locul dezastrului. Odată ce cererea de ajutor a Republicii Moldova va fi acceptată și va fi identificat un avion pentru transport, echipa de salvatori va zbura către locul dezastrului. Echipa Republicii Moldova de căutare-salvare în medii urbane urmează să activeze cel puțin 7 zile în zona afectată de cutremur din Turcia. 

#Moldova #NATO #Turcia #ajutor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button