Politică

Sandu a discutat cu Parlicov despre securitatea energetică a Moldovei și modalitățile de asigurare a acesteia

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu ministrul Energiei, Victor Parlicov. Administrația prezidențială a raportat pe 5 iulie că s-a discutat despre securitatea energetică a Republicii Moldova și modalitățile de asigurare a acesteia – construcția de linii electrice de alimentare cu energie electrică din România, răspândirea surselor regenerabile de energie și a rezervelor de gaze pentru iarna viitoare.

Sandu a spus că a discutat cu Parlicov despre necesitatea grăbirii construcției a trei linii de transport a energiei electrice care vor conecta sistemele energetice moldovenești și românești. Președintele a remarcat importanța introducerii primei linii de transport a energiei electrice în 2025.

În plus, Președintele a spus că, potrivit ministrului Energiei, în Republica Moldova capacitatea instalată a centralelor electrice producătoare de energie regenerabilă s-a dublat anul trecut, iar în viitorul apropiat Moldova va primi investiții de aproape 200 de milioane de euro pentru construcția marilor eoliene. și parcuri fotovoltaice.

Părțile au discutat și despre pregătirile pentru următorul sezon de încălzire și rezervele de gaze.

„Independența energetică, pentru prima dată în trei decenii, aduce oportunități pe care trebuie să le folosim în beneficiul cetățenilor. Guvernul trebuie să se asigure că liberalizarea pieței permite achiziționarea celui mai ieftin gaz, astfel încât consumatorii să plătească cele mai mici prețuri iarna. De asemenea, este important ca ministerul să comunice cât mai des cu cetățenii și să ofere explicațiile necesare pentru ca oamenii să se asigure că deciziile luate sunt transparente și corecte”, a subliniat președintele în urma ședinței.

#Sandu #Parlicov #securitatea_energetică

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button