Politică

Sandu a discutat cu reprezentantul special al SUA despre rolul Moldovei în restaurarea Ucrainei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al SUA pentru Reconstrucția Ucrainei, Penny Pritzker, în cadrul căreia a subliniat importanța continuării asistenței SUA pentru Ucraina, transmite sursa.

După cum scrie European Pravda, administrația prezidențială a anunțat acest lucru.

În declarație se spune că discuția sa concentrat pe rolul pe care Moldova îl poate juca în procesul de reconstrucție al Ucrainei.

Administrația Sandu a remarcat că drumurile și căile ferate de pe teritoriul Moldovei pot facilita comunicarea dintre Ucraina și România și restul Uniunii Europene, stimulând comerțul regional și economia noastră.

În plus, se spune în comunicat, Chișinăul este pregătit să găzduiască companii care sunt implicate în reconstrucția Ucrainei pentru a le facilita accesul și investițiile ulterioare în țara vecină.

Oficialii au mai discutat despre modul în care războiul Rusiei împotriva Ucrainei a afectat cetățenii și afacerile din Moldova.

Anterior, președintele Republicii Moldova Maia Sandu a cerut mai mult sprijin pentru Ucraina, care acum luptă împotriva agresiunii ruse.

La sfârșitul lunii februarie, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a vorbit cu Sandu despre încercările Rusiei de a destabiliza situația din Transnistria.

#Sandu #SUA #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button