PoliticăRăzboi în Ucraina

Sandu cere liderilor mondiali să ajute Ucraina: Altfel, noi toți vom fi în pericol

Maia Sandu cere liderilor mondiali să ajute Ucraina. Mesajul a fost transmis de Președinta Republicii Moldova la Forumul Economic Mondial de la Davos, transmite sursa.

Șefa statului se arată încrezătoare că țara noastră va supraviețui democratic doar în cadrul Uniunii Europene, transmite presa de peste Prut. În același timp, ea este sigură că regiunea are nevoie de securizare.

„Noi trebuie să ajutăm Ucraina, toți împreună. Să o ajutăm ca să câștige acest război, altfel noi toți vom fi în pericol”, a declarat Maia Sandu.

Lidera de la Chișinău a vorbit și despre șantajul energetic, în special cel cu gaz, menționând că dependența de Federația Rusă este devastatoare pentru Republica Moldova, iar cetățenii care au și așa venituri mici, plătesc de șapte ori mai mult pentru gaz.

„Prețuim pacea și libertatea. Extinderea va face Uniunea Europeană mai puternică. Pentru că UE are nevoie de pace și stabilitate în Republica Moldova și Ucraina. Șansa Republicii Moldova de a supraviețui ca democrație este doar în UE. Ucraina a demonstrat că plătește cel mai mare preț pentru democrație și valorile europene. Moldovenii fac tot ce le stă în puteri”, a punctat Sandu, citată de televiziunea națională.

Forumul Economic Mondial de la Davos are loc în perioada 16-20 ianuarie. Maia Sandu a avut deja întrevederi cu premierul Luxemburgului, șefa de la BERD și l-a invitat pe liderul elvețian la Chișinău.

#Maia_Sandu #lideri_mondiali #Ucraina #ajutor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button