Politică

Sandu l-a expulzat pe bașcanul Găgăuziei și pe șeful Adunării Populare a Găgăuziei din Comisia Națională pentru Integrare Europeană

Bașkanul Găgăuziei și președintele Adunării Populare a Găgăuziei nu mai sunt membri ai Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, care funcționează sub președintele țării. Pe 7 septembrie, președintele Maia Sandu a semnat un decret privind noua componență a comisiei, transmite sursa.

Bașcanul autonomiei, Evgenia Guțul, și președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Konstantinov, nu au fost incluși în noua componență a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană. Lista membrilor comisiei modificată de Sandu nu conține numele lui Guțul și Konstantinov.

De asemenea, numele miniștrilor care s-au schimbat recent s-au schimbat în componența comisiei.

În comisie au mai fost incluse șefa Parchetului Anticorupție Veronica Dragalin și șeful Comisiei Naționale Anticorupție Iulian Rusu, precum și președintele Consiliului Televiziunii și Radioului Liliana Vitu-Esanu.

NM a contactat serviciul de presă prezidențial pentru a afla de ce bașkanul și șeful Adunării Populare a Găgăuziei au fost excluși din comisia pentru integrare europeană. Dar răspunsul nu a venit încă.

De menționat că președintele nu a semnat încă un decret privind includerea în guvern a lui Evgeniei Guțul. Recent, Guțul a declarat, la o intalnire cu deputatii Gagauziei, ca a trimis o solicitare presedintelui cu cererea de a o include in guvern. Dar nu am primit răspuns.

Să reamintim că la 22 aprilie 2022, Maia Sandu a semnat un decret privind înființarea unei comisii, care includea reprezentanți ai parlamentului, guvernului, președinției și societății civile. Comisia va gestiona procesul de aderare la UE.

#Sandu #Comisia_Națională_pentru_Integrare_Europeană #Guțul

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button