Politică

Șapte candidați la funcția de bașcan al Găgăuziei. Constantinov: Străduiți-vă să nu împroșcați cu prea mult noroi unul în altul

Șapte persoane și-au anunțat intenția de a participa la alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. Președintele Adunării Populare a Găgăuziei Dmitrii Konstantinov a făcut un apel către candidați. Acesta a solicitat concurenților să lupte corect – „pentru că după alegeri va fi necesar să vă întâlniți și să lucrați”, a menționat oficialul, transmite sursa

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei Dmitrii Konstantinov a cerut tuturor candidaților la funcția de bașcan să lupte corect, iar alegătorii – să participe activ la vot.

„Cum s-a început campania electorală cu calm, așa și să o continuați. Străduiți-vă să nu împroșcați cu prea mult noroi unul în altul, pentru că după alegeri va fi necesar să vă întâlniți și să lucrați”, a menționat Dmitrii Konstantinov, relatează un canal de Telegram din regiune responsabil de alegerile pentru funcția de bașcan.

Șapte persoane și-au exprimat dorința de a participa la alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, potrivit sursei. Este vorba despre Nicolai Dudoglo, Grigorii Uzun, Mihail Formuzal, Serghei Cimpoieș, Dmitri Croitor, Serghei Cernev și Victor Petrov.

Alegerile pentru funcția de bașcan sunt planificate pentru 30 aprilie. Actualul bașcan Irina Vlah a deținut această funcție timp de două mandate consecutive și, prin urmare, nu va putea candida.

Amintim că, pe 9 martie 2023, vicepreședintele Legislativului, deputatul socialist Vlad Batrîncea a anunțat că PSRM îl susține pe Grigorii Uzun la funcția de bașcan și că partidul este sigur că acesta va fi un bun guvernator al Găgăuziei. Cu toate acestea, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vasile Bolea consideră că decizia PSRM de a-l susține pe Grigorii Uzun la funcția de bașcan al Găgăuziei este „incorectă”. Acesta a declarat pentru NM că a acceptat să fie șef de campanie pentru un alt candidat, actualul deputat al Adunării Populare, Victor Petrov.

#Șapte_candidați #bașcan #Găgăuzia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button