Societate

Se anunță vreme rea în Moldova. MAI a decis crearea unei Celule de Criză pentru gestionarea situației în țară

Autoritățile se pregătesc de vreme rea. În contextul avertizării de cod portocaliu de lapoviță și ninsori, ministrul de Interne a convocat ședința autorităților de resort și a subdiviziunilor MAI, la care s-a decis crearea unui Centru de Dirijare în Situații Excepționale pentru gestionarea situației în țară, transmite sursa.

„Am solicitat crearea Celulei de Criză, care, la necesitate, conform prognozelor meteorologice, va gestiona situația în țară și va acționa pentru remedierea și combaterea consecințelor. Totodată, am solicitat cooperarea forțelor pentru prevenirea situațiilor de risc, în special în cazul vulnerabilității accesului pe drumurile din țară, apariției cazurilor medicale, dar și acordării ajutorului și suportului în condiții de vreme dificilă”, a anunțat Adrian Efros.

TV8.md reamintește că meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori, lapoviță și viscol. Avertizarea intră în vigoare pe 7 ianuarie și va fi valabilă trei zile, până pe 10.  În această perioadă, temperaturile vor coborî până la -15 grade.

Poliția Republicii Moldova reamintește conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu și-au echipat autovehiculul cu pneuri de iarnă sau lanțuri antiderapante, să conducă cu viteză redusă, să verifice starea frânelor și să aibă în portbagaj lopată și sac cu nisip. 

De asemenea, se recomandă ca bateria telefonului să fie permanent încărcată, iar rezervorul de combustibil să fie plin. În caz de viscol și vânt puternic cetățenii sunt îndemnați să evite atingerea firelor electrice căzute la pământ, adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, pilonilor, panourilor publicitare, dar și a clădirilor în construcție. În situații excepționale și de risc, persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

#vreme_rea#cod_portocaliu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button