PoliticăRăzboi în Ucraina

Șeful Comitetului pentru Apărare al Dumei de Stat a anunțat planurile de a recruta în armată persoane sub 30 de ani deja în proiectul de primăvară a anului 2023

Andrei Kartapolov, președintele Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, a declarat pentru Parlamentskaya Gazeta că, în primăvara lui 2023, persoanele cu vârsta sub 30 de ani vor fi chemate la serviciul militar.

„Înainte de începerea draftului de primăvară, fiecare comisariat militar va trebui să-și dea seama câți oameni a intrat sub noile cerințe. Și apoi – pentru a aduce aceste date în conformitate cu sarcina militară ”, a spus Kartapolov.

Potrivit lui Kartapolov, în timp ce vorbim despre ridicarea limitei superioare a vârstei militare. „Relativ vorbind, comisariatul militar se ocupă de o sută de persoane cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani care nu au făcut serviciul militar și nu aveau motive suficiente pentru aceasta. Și sarcina este de 200 de oameni. În consecință, jumătate dintre ei vor fi persoane cu vârsta de 18 ani, așa cum era înainte, jumătate – persoane cu vârsta între 21 și 30 de ani.

O tranziție completă la o nouă eră a recrutării – de la 21 la 30 de ani în loc de la 18 la 27 de ani – va dura de la unu la trei ani, a spus Kartapolov, subliniind că acest lucru „va necesita o serie întreagă de amendamente la legislația existentă. – în special, la lege” Cu privire la îndatoririle militare și serviciul militar.

La 21 decembrie, Serghei Șoigu a făcut o propunere de „creștere treptată a vârstei de recrutare a cetățenilor de la 18 la 21 de ani și creșterea limitei la 30 de ani” la colegiul Ministerului Apărării al Federației Ruse. Din 11 ianuarie nu au fost publicate documente oficiale privind trecerea la noul sistem de recrutare.

Conscripția de primăvară în Rusia în 2023 ar trebui să aibă loc între 1 aprilie și 15 iulie.

La sfârșitul anului 2022, au existat rapoarte că se discută posibilitatea nu numai de a schimba granițele epocii de reclutare, ci și de a mări durata serviciului de recrutare. Planurile de creștere a duratei de serviciu a autorităților din Federația Rusă sunt respinse.

#Șoigu #armată #recrutare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button