Internaţional

Șeful Consiliului European a comentat cu privire la dreptul de veto al președintelui georgian asupra legii „agenților străini”

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a reacționat la refuzul președintelui georgian Salome Zurabishvili asupra legii scandaloase privind „agenții străini”, care a provocat proteste în masă și critici dure din partea Occidentului, transmite sursa.

După cum relatează European Pravda, el și-a publicat comentariul pe X (Twitter).

Potrivit acestuia, vetoarea legii oferă o oportunitate pentru discuții ulterioare, deoarece în forma sa actuală nu corespunde valorilor Uniunii Europene și drumului Tbilisi către UE.

„Facem apel la toți politicienii și liderii georgieni să profite de această fereastră de oportunitate și să se asigure că Georgia rămâne pe calea europeană pe care o susține oamenii”, a spus Michel.

Oficialul a adăugat că continuă să monitorizeze îndeaproape evoluțiile din Georgia.

Cu o zi înainte, președintele georgian Salome Zurabishvili a pus veto asupra scandaloasei legi privind „agenții străini”, care a provocat proteste în masă și critici dure din partea Occidentului.

Oponenții legii „agenților străini” au spus că vor continua protestele la Tbilisi.

După cum știți, pe 14 mai, parlamentul georgian a aprobat proiectul scandalos „Cu privire la transparența influenței străine” în a treia lectură finală. După aprobarea parlamentului, poliția a început să disperseze oamenii, au avut loc confruntări și arestări.

#Georgia #Charles_Michel #veto

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button