Politică

Șeful diplomației de la Chișinău a avut întrevederi cu înalți oficiali estonieni, la Riga: Ce subiecte au fost discutate

Ministrul de Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, care se află într-o vizită de lucru la Riga, a avut mai multe întrevederi cu  înalți oficiali letoni, reprezentanți ai centrelor analitice și jurnaliști locali, transmite sursa.

Șeful diplomației de la Chișinău a discutat cu Zanda Kalniņa-Lukaševica, vicepreședinta legislativului leton (Saeima), la care a participat și Uģis Rotbergs, vicepreședintele comitetului pentru afaceri europene a Saeima, despre o cooperare mai aprofundată între conducerea legislativelor, comisiile de profil și grupurile de prietenie parlamentară. Oficialul leton a reiterat susținerea pentru avansarea parcursului de integrare europeană a țării noastre.

La întrevederea cu Jānis Sārts, Director al Centrului de Excelență în Comunicare Strategică NATO, a vorbit despre dezvoltarea cooperării în domeniul comunicării strategice și al diplomației publice, schimbul de bune practici privind instituționalizarea comunicării strategice și contracararea dezinformării.

La evenimentul desfășurat de Organizația Transatlantică Letonă (LATO) pentru membrii societății civile și mass-media din Letonia, a discutat despre mitigarea consecințelor negative ale războiului și lupta împotriva amenințărilor hibride, dar și despre calea de aderare a țării noastre la UE, pașii pe care urmează să-i parcurgă și reformele pe care le implementează Republica Moldova. 

#Șeful_diplomației #Chișinău #oficiali_estonieni #întrevederi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button