Război în Ucraina

Șeful NATO avertizează că orașul Bahmut ar putea cădea „în zilele următoare”. Stoltenberg: „Nu ar trebui să subestimăm Rusia”

Oraşul Bahmut, situat în estul Ucrainei și care se află în centrul unor confruntări armate aprige de mai multe luni ar putea să cadă „în zilele următoare”. Declarația aparține secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a fost făcută după o întâlnire a miniștrilor apărării din Uniunea Europeană în capitala Suediei, Stockholm, scrie The Guardian.

„Ceea ce vedem este că Rusia aruncă mai multe trupe, mai multe forțe și ceea ce îi lipsește Rusiei în calitate, încearcă să compenseze în cantitate. Au suferit pierderi mari, dar, în același timp, nu putem exclude că Bahmut ar putea cădea în cele din urmă în zilele următoare”, a spus Stoltenberg.

Șeful Alianței militare a insistat că„este de asemenea important de subliniat că acest lucru nu reflectă neapărat vreun punct de cotitură al războiului”.

„Nu ar trebui să subestimăm Rusia. Trebuie să continuăm să oferim sprijin Ucrainei”, a spus el.

Grupul de mercenari Wagner din Rusia a susținut miercuri că a capturat partea de est a orașului Bahmut.

Anunțul a venit după ce președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat că o eventuală cădere a Bahmutului va oferi Moscovei un „drum deschis” pentru infracțiunile mai mari în Ucraina.

Bahmut a devenit un simbol al luptei pentru controlul regiunii Donbas, care are în componenţă Lugansk şi Doneţk. 

#Bahmut #NATO #Stoltenberg

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button