Război în Ucraina

Șeful NATO și-a declarat solidaritatea cu cetățenii Moldovei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a exprimat solidaritatea cu poporul Republicii Moldova.

Potrivit Infotag, el a spus acest lucru marţi, la reuniunea miniştrilor de externe ai NATO care a început la Bucureşti, transmite sursa.

„Nu cu mult timp în urmă m-am întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Mi-am exprimat solidaritatea şi am transmis un semnal puternic de la mulţi aliaţi NATO că suntem gata să oferim sprijin practic poporului moldovenesc”, a spus Stoltenberg.

El a subliniat că „războiul din Ucraina nu trebuie să depăşească graniţele acestei ţări”. Potrivit acestuia, războiul a „dus deja la o creştere semnificativă a preţurilor la produse în Moldova, iar recent afectează şi sectorul energetic al republicii”.

„Există sprijin din partea aliaţilor NATO şi al Uniunii Europene. Vedem brutalitatea acestui război nu doar pentru ucraineni, ci pentru oameni din întreaga lume, ceea ce a dus la creşterea preţurilor la alimente, mai ales în Moldova.

Moldova suferă şi de pene de curent. Întreruperile sistemului lor energetic sunt o consecinţă teribilă a războiului şi sunt legate cu ceea ce se întâmplă în Ucraina. Acest război nu ar trebui să depăşească graniţele Ucrainei”, a subliniat Stoltenberg.

Reuniunea miniştrilor de externe ai NATO are loc pe 29-30 noiembrie la Bucureşti. La ea participă şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Nicu Popescu, alături de miniştrii de externe ai altor ţări partenere NATO.

#NATO #război #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button