Politică

Senatorii democrați americani Jeanne Shaheen și Christopher Murphy, în vizită la Chișinău. Ce au discutat cu președinta Sandu

Senatorii democrați Jeanne Shaheen și Christopher Murphy, membri ai Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA, se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Oficialii, însosiți de ambasadorul SUA în Moldova Kent Logsdon, au avut o întrevedere cu președinta Maia Sandu pe 19 februarie. Interlocutorii au vorbit despre sprijinul SUA pentru Republica Moldova, consolidarea democrației din țara noastră și fortificarea instituțiilor statului, transmite sursa.

Potrivit unui comunicat al Președinției, în discuții, șefa statului a apreciat asistența SUA la întărirea securității energetice a Republicii Moldova, reforma justiției și lupta împotriva corupției. Interlocutorii au vorbit și despre securitatea regională, context în care președinta Sandu a remarcat importanța sprijinului continuu al SUA pentru Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii militare ruse. „Șefa statului a accentuat că rezistența Ucrainei asigură și securitatea și stabilitatea Republicii Moldova”, se arată în comunicat.

#Sandu #senatori_americani #vizită_în_Chișinău

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button