Război în Ucraina

Serviciile speciale ruse pregătesc o provocare în Zakarpatia – mass-media

Un grup de maghiari apropiați de Rusia, care se autoproclamă Magyar Békekör, intenționează să organizeze un protest în apropierea ambasadei Ucrainei la Budapesta pe 28 ianuarie, cu o cerere inventată ca autoritățile ucrainene să înceteze mobilizarea maghiarilor din regiunea ucraineană Transcarpatia. În această campanie de dezinformare, Ungaria dorește să ofere Kievului cât mai multe posibilități legale de a interveni în continuare în viața Transcarpaților, în timp ce Moscova încearcă să provoace o nouă confruntare între maghiari și ucraineni.

Ediția slovacă a InfoDnes scrie următoarele. „Trebuie remarcat faptul că acțiunea de lângă ambasada Ucrainei din Ungaria va fi realizată de aceiași oameni [Magyar Békekör, n.r.] care nu își ascund cooperarea cu ambasada Rusiei din Ungaria, iar liderii lor participă la forumuri pro-guvernamentale din Iran.”

Publicația specifică faptul că protestul va fi foarte mic ca amploare. Vor fi mult mai mulți jurnaliști sau bloggeri care vor încerca să acopere acest eveniment decât participanți.

„Dar masa nu este principalul lucru aici. Principalul lucru este de a crea informații care vor fi apoi diseminate prin toate mijloacele disponibile către rușii din UE și din restul lumii. La urma urmei, mitingul va proclama încă o dată narațiunea propagandei rusești potrivit căreia „un regim neonazist a fost instaurat în Ucraina, trimițând la moarte membri ai unei minorități etnice” și despre „SUA care fomentează un război global împotriva Rusiei”, potrivit publicației.

Publicația notează că serviciile speciale rusești au lucrat cu succes în Zakarpatia cu mult înainte de invazia pe scară largă a Ucrainei. Au avut loc o serie de atacuri asupra consulatelor și misiunilor maghiare (incendieri, spargerea geamurilor, stropirea cu vopsea), vandalizarea monumentelor maghiare și chiar amenințări personale la adresa unor personalități ale comunității maghiare locale.

„Ar trebui să se înțeleagă că mesajele false răspândite de mass-media ungară cu privire la Ucraina, forțele sale armate și cursul războiului cu Rusia vor continua să fie instantaneu pornite și răspândite pe scară largă de către mass-media rusești. Scopul Budapestei în această campanie de dezinformare este de a obține cât mai multe căi de atac din partea Kievului pentru continuarea amestecului său în Transcarpatia (precum și pentru a crește ratingul actualului guvern în Ungaria). Scopul Moscovei este de a instiga la dușmănie interetnică între maghiari și ucraineni, în general, și în regiunea Transcarpatică, în special. Din păcate, aceste eforturi perverse ale Budapestei și Moscovei produc o sinergie negativă”, a remarcat InfoDnes.

Mass-media și rețelele de socializare controlate de Kremlin retransmit de bunăvoie literalmente fiecare cuvânt dezaprobator exprimat la adresa Ucrainei de către politicienii din statele vecine, se arată în articol. Dar, în timp ce în cazul Poloniei sau al României, mass-media rusești trebuie să caute și să umfle în mod artificial rarele declarații ale naționaliștilor radicali, propagandiștii Kremlinului nu au nicio problemă cu spațiul informațional din Ungaria.

#Ungaria #provocare #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button