Politică

Serviciile speciale rusești destabilizază situația din Suedia pe motive religioase – experți

Kremlinul ar putea fi implicat în arderea Coranului la Stockholm.

Kremlinul a dezvoltat și organizat o operațiune de destabilizare a situației din Suedia pe motive religioase.

Este raportat de Institutul Robert Lansing.

Acest lucru este necesar pentru a interfera cu planurile Suediei de a se integra în NATO, pentru a înrăutăți relațiile cu țările musulmane și pentru a deschide calea pentru atacuri teroriste ale adepților islamului, care se află în Suedia ca refugiați. Scopul secundar al Kremlinului este de a provoca tulburări și violențe pentru a crește riscul activării activităților organizațiilor teroriste internaționale în Suedia.

Experții Institutului Robert Lansing au analizat incidentul care a avut loc pe 21 ianuarie 2023 la Stockholm, cu participarea lui Rasmus Paludan, liderul partidului Hard Line. În acea zi, el a decis să ardă public o copie a Coranului în afara ambasadei.

Potrivit presei suedeze, această idee i-a fost sugerată de jurnalistul local Chang Johannes Frick. Se spune că ar fi garantat o poliță care să acopere toate costurile aferente. Experții cred că Rusia l-a ales pe Paludan pentru că a participat anterior la campanii de ardere a Coranului în Danemarca, Germania și Franța și a arătat, de asemenea, caricaturi ale profetului Mahomed.

„Informațiile militare ruse l-au folosit probabil pe nebănuitul Paludan prin medierea lui Chang Johannes Frick, care, după numeroase indicii, este un agent GRF recrutat pentru a conduce operațiuni psihologice. Drept urmare, Kremlinul a lansat o operațiune de escaladare a disputelor dintre Turcia și Suedia pe fondul viitoarelor alegeri de la Ankara, realizând că, în timpul campaniei în curs, atacul asupra simbolului religios al islamului nu poate fi lăsat neobservat”, analiștii scriu.

#Serviciile_speciale_rusești #destabilizare_situației #Suedia #motive_religioase

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button