Internaţional

Sesiune plenară la Strasbourg: Atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza și alegerile prezidențiale din Rusia

Parlamentul European se reunește în perioada 22-25 aprilie într-o nouă sesiune plenară la Strasbourg. Eurodeputații vor discuta atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza, vor face un bilanț al presupusei ingerințe a Rusiei în Parlamentul European, dar și va evalua rezultatul alegerilor prezidențiale din Rusia, scrie sursa.

În agendă este inclus și un subiect privind combaterea violenței împotriva femeilor, revizuirea politicii agricole a UE și combaterea spălării banilor. Astfel, PE va evalua planurile de a consolida răspunsul UE la spălarea banilor, finanțarea terorismului și evitarea sancțiunilor și a crea un nou organism de aplicare a normelor comune.

Un nou set de legi oferă acces la informații privind beneficiarii reali și conferă mai multe competențe unităților de informații financiare (FIU) pentru a analiza și detecta cazurile de spălare a banilor și de finanțare a terorismului, precum și pentru a suspenda tranzacțiile suspecte, scrie Calea Europeană.

Eurodeputații s-au asigurat că, începând cu 2029, atunci când cluburile de fotbal profesionist sunt implicate în tranzacții, acestea vor fi obligate să verifice identitatea clienților lor, să monitorizeze tranzacțiile și să raporteze unităților de informații financiare orice tranzacție suspectă. Deputații au reușit să introducă și prevederi pentru a crește vigilența în cazul persoanelor ultra-bogate (persoane cu o avere totală de cel puțin 50 de milioane EUR, excluzând reședința lor principală). Dispozițiile includ o limită de 10 000 EUR la nivelul UE pentru plățile mari în numerar.

Parlamentul va mai vota miercuri acordul provizoriu la care s-a ajuns cu statele membre ce va impune companiilor mari să atenueze impactul negativ pe care în au asupra oamenilor și a planetei.

Conform noii directive, firmele și partenerii lor vor trebui să prevină, să pună capăt sau să atenueze efectele negative pe care le au asupra oamenilor și mediului (aceste efecte includ munca copiilor, sclavia, poluarea și pierderea biodiversității). Directiva se va aplica companiilor din UE și din afara ei și companiilor-mamă cu peste 1 000 de angajați și cu o cifră de afaceri de peste 450 de milioane EUR. Firmele vor trebui, de asemenea, să pună introducă un plan de tranziție pentru a garanta că modelul lor de afaceri este compatibil cu angajamentul prevăzut de Acordul de la Paris de a limita încălzirea climei la 1,5 °C.

#Strasbourg #alegeri #ședință

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button