Economie

SFS informează că peste 10 zile expiră termenului de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2021

Au mai rămas zece zile până la expirarea termenului de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2021. Despre asta a anunțat Serviciul Fiscal de Stat (SFS) într-un comunicat de presă.

Potrivit Codului fiscal, termenul de achitare a impozitului pe avere este până la data de 25 decembrie a anului de gestiune. Totuși, în acest an ziua de 25 decembrie 2021 este zi de odihnă, iar în acest context, termenul – limită de achitare a impozitului respectiv se consideră 27 decembrie 2021.

De asemenea, în cazul în care contribuabilul nu a recepționat avizul de plată la impozitul pe avere, acesta urmează să se adreseze subdiviziunii SFS în raza căreia se deservește.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la data de 27 decembrie 2021, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica majorarea de întârziere (penalitatea) în mărime de 0,0219 % per zi.

Impozitul pe avere se aplică asupra bunurilor imobiliare cu destinație locativă și căsuțelor de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror totalitate întrunește cumulativ următoarele condiții:

  • valoarea estimată totală constituie 1,5 milioane lei și mai mult;
  • suprafața totală constituie 120 m2 și mai mult.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button