Război în Ucraina

Situația militară în direcția Donețk

În acest moment, încercările absolut neînțelese ale ocupanților de a avansa în direcția Donețk continuă. Pentru a face acest lucru, conducerea militară a Federației Ruse a decis să trimită o mare parte a forțelor sale la Bakhmut și Soledar, orașe pe care, în timpul aproape unui an de invazie militară pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, trupele Kremlinului nu le-au putut captura. Potrivit Statului Major ucrainean, luptele pentru Soledar continuă chiar acum. Armata rusă suferă pierderi uriașe ireparabile. Tentativele de a asalta aceste două orașe s-au soldat cu moartea celor recent mobilizați, precum și a așa-numiților wagneriți, care au fost și ei transferați masiv în această direcție.

Kremlinul are nevoie de cel puțin un fel de victorie. Capturarea lui Soledar și Bakhmut nu are nicio semnificație strategică pentru armata rusă. Cu toate acestea, Putin personal trebuie să atingă „obiectivul simbolic”, care constă în ocuparea regiunii Donețk. Captura lui Soledar și Bakhmut nu va aduce Federația Rusă cele dorite, deoarece pe lângă aceste linii de eșalon de apărare ucraineană, mai sunt și altele. Reamintim că astăzi Forțele Armate ale Ucrainei sunt mult superioare armatei Federației Ruse în profesionalism și în calitatea armelor, datorită sprijinului partenerilor.

Armata ucraineană continuă să demoralizeze sistematic armata rusă prin scăderea potențialului său ofensiv și un număr mare de pierderi militare rusești. Printre acestea se numără nu numai decesele soldaților și mercenarilor din Federația Rusă, ci și pierderile ireparabile. În plus, rata rușilor dispăruți a crescut semnificativ de la începutul anului 2023. Acest lucru este, de asemenea, legat de înfrângerea cu succes a cartierului general al armatei Federației Ruse din Makeevka.

În interiorul Rusiei însăși, mamele și rudele apropiate ale armatei încetează treptat să creadă scuzele conducerii, încercând să afle măcar ceva în birourile de înregistrare și înrolare militare și continuă să spere la dezvăluirea publică a situației lor. Cu toate acestea, astăzi Kremlinul a început să amenințe și mai puternic rudele soldaților morți și dispăruți.

Inutilă din punct de vedere militar, o încercare de asaltire a pozițiilor ucrainene se va termina prost pentru ruși. În orice caz, acest lucru va duce la un număr mare de pierderi nu numai de personal, ci și de arme. Armata ucraineană este hotărâtă să intre într-o contraofensivă în direcția Donețk atunci când va deveni posibil. Din păcate, vremea influențează acum astfel de tactici. Armele necesare pentru contraofensivă sunt pe drum.

Amintiți-vă că eliberarea regiunii Donețk a început anul trecut. Armata ucraineană a recăpătat controlul asupra Svyatogorsk și Liman. Forțele Armate ale Ucrainei nu acționează niciodată necugetat și prost, spre deosebire de armata rusă. Dacă pentru conducerea militară a Federației Ruse există o singură metodă, pe care Jukov a fondat-o cândva (care a adus armatei URSS un număr record de pierderi în doi ani, calculate în milioane de vieți umane), atunci comanda ucraineană respectă standardele adoptate de NATO, care se bazează pe viața valorică a fiecărui soldat. De aceea, și nu numai datorită asistenței militare, armata ucraineană nu și-a pierdut niciodată spiritul militar și continuă să lupte intenționat pentru pământ și independență. Rușii știu bine că pentru Kremlin fiecare dintre ei este „carne”. Singura diferență este că ucraineanul s-a născut pentru a fi liber și va lupta pentru asta până la capăt. Soldatul rus, chiar la începutul călătoriei sale, se resemnează cu destinul său de neinvidiat.

#Donețk #situația_militară #URSS #NATO

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button