Război în Ucraina

Slovacia a încetat să mai trimită ajutoare militare Ucrainei

Guvernul interimar al Slovaciei a declarat că a încetat să mai trimită ajutoare militare Ucrainei, deoarece partidele care se opun sprijinirii Kievului negociază formarea unei noi coaliții după ultimele alegeri. Acest lucru a fost raportat de Politico cu referire la un reprezentant al guvernului slovac, transmite sursa.

„Guvernul birocratic de ieșire din Slovacia nu va mai trimite echipamente militare în Ucraina”, a spus un purtător de cuvânt al cabinetului.

Alegerile parlamentare au avut loc în Slovacia pe 30 septembrie. Aceștia au fost câștigați de Partidul Curs – Social Democrat al lui Robert Fico, care anterior condusese de două ori guvernul țării. În timpul campaniei electorale, el a promis că se va opune ajutorului militar acordat Ucrainei. Președintele slovac Zuzana Čaputová ia cerut lui Fico pe 2 octombrie să încerce să formeze un guvern de coaliție până pe 16 octombrie.

Robert Fico a demisionat din funcția de prim-ministru al Slovaciei în 2018, după ce au izbucnit proteste în masă în țară pentru uciderea jurnalistului de investigație Jan Kuciak.

#Slovacia #Ucraina #ajutor_militar

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button