Război în Ucraina

Rusia a bombardat Nikopol, Sumî și continuă campania sa de deportări

Rusia își continuă bombardamentele în Ucraina. Forțele Moscovei au tras 40 de rachete Grad peste noapte în Nikopol și au lovit două comunități.

În Nikopol a fost rănit un bărbat în vârstă de 47 de ani, a declarat guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, pe Telegram, transmite sursa.

Forțele ruse au tras cu lansatoarea de multiple rachete Grad și alte tipuri de artilerie grea către comunitățile Nikopolska și Marhanetska din regiune, transmite The Kyiv Independent.

Mai mult de 30 de clădiri înalte și rezidențiale, o afacere, câteva mașini și câteva linii de distribuție a gazelor au fost lovite în Nikopol, potrivit lui Reznicenko.

Președintele Volodimir Zelenski spune că aproape 65.000 de soldați ruși au murit în conflictul pornit în februarie și că „pacea va deveni posibilă când teroarea devine imposibilă pentru Rusia”.

Între timp, experții ISW spun că Moscova își continuă campania de „epurări” etnice și deportări de ucraineni către Rusia, încercând să depopuleze unele zone și să le repopuleze cu ruși.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button