Politică

Socialiștii sunt deciși să nu facă nicio coaliție politică în Consiliul Municipal Chișinău

Socialiștii sunt deciși să nu facă nicio coaliție politică în Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Declarația a fost făcută în ediția din 16 noiembrie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 de către deputatul Adrian Lebedinschi, care își va prelua curând mandatul de consilier municipal.

Deși a spus că este o decizie definitivă, Lebedinschi a dat de înțeles că lucrurile s-ar putea schimba, în funcție de ofertele care vor veni din partea altor fracțiuni în CMC.

„Noi o să discutăm cu toții. Mergem în ședință și o să vedem situația. Totul depinde de planul pe următorii patru ani, cum văd ei inclusiv implicarea colegilor noștri în proiecte. dacă noi o să fim marginalizați, o să fim în opoziție”, a punctat Lebedinschi. 

De altfel, ideea este împărtășită și de deputatul PAS Vitalie Jacot, în opinia căruia, o coaliție în CMC ar fi practic inutilă, atâta timp cât orice proiect de decizie poate stârni divergențe între facțiuni. 

Fostul deputat democrat Nicolae Ciubuc are o altă părere. El crede că refuzul de a crea o coaliție este în defavoarea cetățeanului. 

„Eu nu cred că ei nu conștientizează problemele care sunt la Primărie și nu vor merge la o eventuală coalizare în vederea depășirii unei eventuale crize. În eventualitatea în care va lipsi un consens la nivel de consiliu, probabil toate show-urile care erau pe timpuri în Parlament, o să le vedem în Consiliu”, a spus Ciubuc. 

TV8.md reamintește că Consiliul Municipal Chișinău (CMC), ales după scrutinul din 5 noiembrie, va fi reprezentat de șapte formațiuni politice. Cel puțin asta indică datele preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre:

MAN – 33,15% (20 de mandate);

PAS – 32,80% (20 de mandate);

PSRM – 9,68% (6 mandate);

PCRM – 4,46% (2 mandate);

Partidul „Renaștere” – 2,65% (1 mandat);

Platforma DA – 2,55% (1 mandat);

Partidul Nostru – 1,72% (1 mandat).

#socialiști#consiliu#coaliție

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button