Politică

Sondaj: Care sunt candidații care ar avea șanse să ocupe fotoliul de șef de stat

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri pentru funcția de președinte al țării, doi concurenți ar avea șanse să acceadă în fotoliul de șef de stat. Cele mai multe voturi le-ar acumula actuala șefă a statului, Maia Sandu. Pentru candidatura ei ar vota 37,9 din totalul respondenților sondajului realizat de către SBC-Research, în perioada 10-19 iunie curent și prezentat astăzi, de către comunitatea WatchDog, care este comanditarul studiului, transmite sursa.

După numărul voturi pe care l-ar acumula, fostul șef de stat, socialistul Igor Dodon, ar ocupa poziția a doua în topul preferințelor moldovenilor. Pentru acesta ar vota 14,2 la sută dintre moldoveni.

Al treilea în topul preferințelor moldovenilor este primarul Capitalei, Ion Ceban. 6,2 la sută dintre participanții la sondaj și-ar da votul pentru actualul edil de Chișinău. Și fostul premier, Ion Chicu se regăsește în listă. Pentru el și-ar da votul 5 la sută dintre respondenți. 

Sub 5 la sută din voturi ar acumula liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, iar mai puțin de 4 la sută din participanții la sondaj și-ar da votul pentru Marina Tauber.

În sondaj figurează și numele liderului partidului declarat neconstituțional, Ilan Șor. Pentru candidatura lui ar vota 2,5 la sută dintre moldoveni.

La acest sondaj socio-politic au participat 1.121 de respondenți cu vârsta de 18 ani și mai mult. Studiul a fost realizat în perioada 10-19 iunie 2023, prin interviu telefonic și are o eroare maximă de ± 3%.

#sondaj #alegeri #candidați

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button