Politică

Tauber i-a făcut cu ou și oțet pe socialiști, ca apoi să-i numească „colegi și prieteni” pe care i-a invitat la protest

Deputata inculpată a Partidului Șor, Marina Tauber, i-a făcut cu „ou și oțet” pe socialiști pentru faptul că refuză să susțină și să se prezinte la protestele organizate de formațiunea din care ea face parte, ca într-un final să-i numească „prieteni și colegi din PSRM” pe care i-a invitat la protestul de duminică, 23 octombrie, care urmează să-l organizeze la Chișinău, transmite sursa.

Tuber și-a început mesajul pentru socialiști cu promisiunea pe care o au stipulată aceștia în programul electoral.

„Stimați colegi din opoziție, stimați membri și reprezentanți ai Partidului Socialiștilor. Voi începe cu niște cuvinte, pe care mulți dintre voi ar trebui să le cunoască: „Scopul nostru principal este să apărăm interesele oamenilor și să edificăm o societate sigură, dezvoltată și prosperă, în cadrul unui stat puternic și independent”. Vă mai amintiți de așa ceva? Cât timp a trecut de când nu ați recitit programul electoral al partidului pe care îl reprezentați, acolo unde scrie că „trebuie să opriți degradarea continuă a țării”?”, îi întreabă Tauber pe socialiști.

Totodată, deputata inculpată le-a adresat celor din PSRM o serie de întrebări referitor la „unde erați când protestam? Când protestatarii erau ridicați de poliție, maltratați? etc”.

„Aș vrea să vă întreb, colegi socialiști: unde este socialismul vostru, unde e lupta voastră pentru echitatea socială și pentru interesele poporului? Unde ați fost când guvernarea lovea cu bâtele în oamenii nevinovați care protestau în centrul Chișinăului? Unde erați atunci când mascați îi scoteau cu forța pe oameni din „Orășelul Schimbări”, le aruncau hainele și lucrurile personale în camioane, iar pe ei îi băgau, în toiul nopții, în mașinile de poliție? Unde erați atunci când colegii voștri din Parlament erau lipsiți de imunitate parlamentară, în baza unor învinuiri inventate și absurde? Unde erați când, în sediile partidelor de opoziție aveau loc percheziții și arestări abuzive? Unde erați voi, colegi socialiști, când actuala putere Vă mințea în față și promitea o viață liniștită pentru oameni și un viitor prosper pentru țară? De ce nu ați făcut nimic pentru a opri degradarea despre care vorbiți în programul vostru electoral? Ce ați făcut pentru a înlătura căpușele de la putere, care și-au făcut cuib pe corpul țării noastre, iar acum o mănâncă și o rup bucăți, sărăcesc oamenii și distrug tot ce a mai rămas din economia țării. Oare nu vedeți că țara noastră se îndreaptă ca un tren expres fără frâne direct spre dictatură, colaps economic și deznădejde?”, îi întreabă pe socialiști Marina Tauber.

Tauber nu a așteptat răspunsul socialiștilor și „și-a răspuns singură la întrebări”.

„Vorbe, comunicate de presă, consultații – iată tot ce ați putut oferi până acum. Să vă fie rușine! Unde erați când se produceau toate aceste nelegiuiri și abuzuri? Unde era fiecare socialist în parte? Acasă? La oficiu? La restaurant? Vă spun eu. Oriunde, numai nu acolo unde ar fi trebuit să fiți. Acolo unde era cel mai mult nevoie de voi: în stradă, alături de oamenii care au votat pentru voi, crezând că le veți oferi o viață mai bună”, le-a reproșat deputata inculpată.

În context, Marina Tauber îi cheamă pe socialiști „să se trezească din somn și să-și aducă aminte că sunt cei care au promis că vor lupta pentru echitate socială, pentru a le oferi oamenilor un viitor prosper și o viață demnă”.

„Ultimul vagon al acestui tren încă nu a plecat! Încă nu e totul pierdut! Arătați de ce sunteți în stare! Alăturați-vă poporului și ieșiți la proteste împreună! Astăzi, scopul nostru principal nu e să căutăm ceea ce ne diferențiază unii de alții, ci ceea ce ne unește. Nu contează ce culori politice poartă fiecare dintre noi, important că nu e culoare galbenă. Avem obligația să ne unim cu toții, indiferent de opțiuni politice și platforme electorale. Trebuie să ne unim, pentru a spăla Moldova de murdăria PAS! Nu trebuie să mai așteptăm! A doua șansă ar putea să nu mai existe! Îi îndemn pe toți colegii și prietenii din Partidul Socialiștilor, cărora nu le este indiferentă soarta acestei țări, să facă pasul corect și să vină la protestul de duminică”, conchide Tauber.

Amintim că, Partidul Șor a anunțat că și duminica aceasta, 23 octombrie va organiza protest în centrul Capitalei.

Precizăm că joi, 20 octombrie, procurorii anticorupție au reținut 24 persoane, apropiate Partidului Șor, care erau implicate în gestionarea fluxului de bani pe care formațiunea îi împărțea cetățenilor pentru a veni la protest. În urma perchezițiilor oamenii legii au depistat 3,5 milioane de lei, care erau amenajați în sacoșe negre, inscripționate numele raioanelor de unde urmau să fie aduși protestatari și achitați.

#Tauber #socialiști #protest

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button