Societate

Sondaj: Majoritatea moldovenilor își doresc aderarea la UE?

57,9% dintre cetățenii Republicii Moldova își doresc aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. Cel puțin asta arată datele ultimului sondaj de opinie publicat de compania iData. Trendul este unul descendent față de luna decembrie a anului trecut, când 66,6% dintre cetățeni ar fi votat în favoarea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, transmite sursa

„Dacă până în decembrie, cel puțin 2/3 din populație ar fi votat pentru aderarea Republicii Moldova la UE, în prezent acest procent a scăzut până la 58%. Scăderea a fost bruscă, deși timp de un an și o lună, procentul s-a menținut în jurul cifrei de 70%”, a spus directorul executiv iData, Mihai Bologan.

Sondajul iData mai arată că 38,4 dintre respondenți și-ar dori Unirea Republicii Moldova cu România, cifra fiind în scădere cu două puncte procentuale față de luna decembrie 2021.

Studiul iData mai arată că este în scădere și numărul cetățenilor care optează pentru aderarea Republicii Moldova la NATO. Potrivit sondajului, în ianuarie 2022, 27% dintre respondenți ar vota la un eventual referendum în favoarea aderării la NATO. Cifra este mai mică față de luna decembrie a anului trecut când 28.7% dintre respondenți aveau încredere în Blocul Nord-Atlantic.

Sondajul iData a fost realizat telefonic, au fost intervievați 999 respondenți din 324 de localități. Marja de eroare este de plus/minus 3%.

#Sondaj #iData #Aderarea_la_UE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button