Război în Ucraina

Sonia, cățelușa care apără combinatul Azovstal: Anunță atacurile aeriene

Nu doar militarii Regimentului Azov apără Mariupolul, orașul-port la Marea Azov din estul Ucrainei atacat constant de ruși.

În buncărele de la combinatul metalurgic Azovstal, de pază stă și cățelușa Sonia, un cocker spaniel, notează Serviciul de Grăniceri, într-o postare pe Facebook, transmite sursa.

„Unul dintre grănicerii detașamentului de frontieră Donețk se află la Azovstal, în Mariupol, împreună cu alți soldați care apără orașul. Are alături partenerul său devotat cu patru picioare”, a notat Serviciul de Frontieră ucrainen. 

Sonia este o curajoasă cățelușă din rasa Cocker Spaniel. În vreme de pace, ea depistează, la linia de demarcație, arme, muniție sau droguri. Acum, „Sonia îi avertizează pe soldați despre atacurile aeriene și le susține spiritul de luptă”. Mai mult de 100 de ciobănești, labradori, cockeri sau terrieri lucrează în serviciul poliției ucrainene. Recent, Patron (n.r. Glonț, în traducere), cățelul care a ajutat la neutralizarea a sute de mine în Ucraina, a fost decorat de președintele Volodimir Zelenski, „pentru curajul și devotamentul său”. 

Leon, patru ani, face parte din detașamentul de grăniceri Cernăuți, Bucovina de Nord, și verifică până la 70 de vehicule pe zi. El caută explozibili, arme, muniție și droguri, dar și imigranți ilegali. 

Rotewillerul Gabriella, „profesionistă atestată pentru căutare de arme și de muniție” sau ciobăneștii germani Warrior și Thorin, sunt în serviciul Poliției Naționale.

#război #Azovstal #Mariupol

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button