Politică

Șor obligat și de a doua instanță să-și ceară scuze publice și să-i achite 50 de mii de lei Maiei Sandu. Pentru ce?

Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru în dosarul „Șor-Sandu” și l-a obligat pe deputatul fugar, Ilan Șor, să-și ceară scuze publice de la președinta țării, Maia Sandu, cu achitarea despăgubirilor de 50 de mii de lei, pentru defăimare și minciună în adresa șefei statului, transmite sursa.

Potrivit hotărârii Curții de Apel Chișinău, recursul depus de Ilan Șor a fost respins de către magistrați, iar decizia primei instanțe a fost menținută. Decizia este definitivă, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în termen de două luni.

Deși decizia Curții de Apel Chișinău a fost pronunțată la data de 7 iulie curent, aceasta a fost publicată pe portalul instanțelor judecătorești abia la 18 octombrie curent, fără a fi cunoscute motivele.

Amintim că, Maia Sandu l-a atacat în instanța de judecată pe Ilan Șor, care în perioada 6-7 iunie 2018, a postat pe pagina sa de Facebook patru mesaje publice prin care a acuzat-o Sandu de faptul că ar fi primit bani în plic de la fostul premier Vlad Filat, în perioada când era ministră a Educației în Cabinetul de miniștri condus de Filat, iar „banii care i-ar fi dat ex-premierul Vlad Filat ar fi fost puși în plic de către Ilan Șor”.

La începutul anului 2021, Judecătoria Chișinău, sediul Centru i-a dat câștig de cauză Maiei Sandu și l-a obligat pe Ilan Șor să-și ceară scuze publice și să dezmintă informația precum că aceasta ar fi primit bani în plic.

Ilan Șor a atacat decizia primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău.

#Ilan_Șor #Maia_Sandu #scuze #achitare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button