InternaţionalRăzboi în Ucraina

Spiegel: Zelensky va participa la întâlnirea Ramstein din Germania

Președintele ucrainean dorește să le ceară personal partenerilor occidentali la întâlnirea în format Ramstein pentru aprovizionare suplimentare de arme pentru a lupta împotriva Rusiei.

Spiegel a devenit conștient de acest lucru.

Este de așteptat ca vineri viitoare Zelensky să participe la întâlnirea în format Ramstein de la baza aeriană americană cu același nume din Germania.

Berlin a spus că, prin vizita sa la întâlnirea miniștrilor apărării din statele care susțin Ucraina, Zelensky dorește să sublinieze clar gravitatea situației actuale.

În plus, șeful statului ucrainean vrea să ceară noi provizii de arme pentru armata sa, în special rachete cu rază lungă de acțiune și mai multe echipamente de apărare aeriană.

Vizita la baza forțelor aeriene Ramstein, la care se așteaptă să participe ministrul apărării Boris Pistorius, este neobișnuită. De la începutul războiului, miniștrii s-au întâlnit în mod regulat în format Ramstein, unde ei, împreună cu militarii, discută despre eforturile comune menite să asigure Ucrainei cât mai mult echipament militar.

Până acum, atmosfera acestor întâlniri a fost mai degrabă funcțională, dar vizita lui Zelensky este probabil să dea evenimentului o notă politică.

Ministrul ucrainean al apărării Rustem Umerov a fost într-un tur al celor mai importanți aliați ai Kievului de câteva zile. El se va întâlni cu Pistorius la Berlin în această seară, unde întrebarea principală va fi probabil dacă Germania poate livra pachete suplimentare de arme în lunile următoare, în ciuda unei situații bugetare strânse.

Umerov a călătorit anterior la Washington pentru negocieri.

Cu toate acestea, administrația Biden a subliniat în timpul vizitei că dorește să facă eforturi pentru extinderea în continuare a apărării aeriene a țării la următoarea întâlnire a grupului de contact de la Ramstein. Statele Unite și partenerii săi vor continua să furnizeze Kievului echipamentele esențiale necesare pentru a se apăra împotriva agresiunii ruse, a declarat secretarul Apărării Lloyd Austin. El a condamnat atacurile recente ale Rusiei asupra țintelor civile din Ucraina.

Cea de-a 24-a întâlnire a Grupului de Contact pentru Apărare a Ucrainei, cunoscută sub numele de formatul Ramstein, va avea loc pe 6 septembrie la baza aeriană cu același nume a Forțelor Armate SUA din Germania.

Aceasta este prima întâlnire în format Ramstein din 13 iunie. Acesta a discutat modalități de consolidare a apărării aeriene a Ucrainei.

Grupul de Contact pentru Apărare al Ucrainei reunește miniștrii apărării și șefii apărării din peste 50 de țări.

Aceștia coordonează pașii pentru a oferi Ucrainei mijloacele necesare pentru a-și apăra teritoriul suveran.

#Zelensky #Germania #Ramstein

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button