EconomieRăzboi în Ucraina

Spînu comentează declarațiile lui Putin privind livrările de gaze

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a venit cu o reacție la declarațiile făcute de Vladimir Putin privind sistarea volumului de gaze naturale de către Gazprom în R. Moldova.

În cadrul unui conferințe de presă, Putin a declarat că Gazprom a mers în întâmpinarea R. Moldova doar după ce acesta a discutat cu Miller și l-ar fi rugat să iasă în întâmpinarea părții moldovenești, transmite sursa.

Cu toate acestea, liderul de la Kremlin a declarat că R. Moldova nu și-a onorat obligațiile contractuale și a avut mai multe probleme cu achitarea facturilor, iar în acest sens Putin a spus că ”este evident că trebuie să achitați”, iar faptul că țara acum are probleme și deficit la energie electrică ”nu sunt problemele Rusiei”.

”Noi atunci am reușit să obținem un contract bun. Formula care a fost propusă în contract a fost propusă de partea noastră, Gazprom insista pe preț de piață.

În luna septembrie și toată luna octombrie, noi am propus ca acel contract să fie prelungit. Această formulă nu a fost acceptată și noi am găsit acel compromis în care 30% să fie spot pe timp de iarnă 70% petrol, iar vara să nu acceptăm 100% spot, dar am introdus acele 30% preț de petrol”, a declarat Spînu.

#Srînu #Putin #gaz

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button