Economie

Spînu se compară cu Eminescu? Cum răspunde acuzațiilor despre eșecurile în energetică

Andrei Spînu susține că Republica Moldova a înregistrat progres semnificativ în procesul de implementare a legislației europene în domeniul energiei în cadrul Comunității Energetice, a susține Andrei Spînu. Astfel, potrivit bani.md, vicepremierul reacționează după ce a apărut scandalosul video publicat de WatchDog cu privire la eșecurile din domeniul energetic.

Spînu începe mesajul cu un citat din opera lui Eminescu: „E ușor a scrie versuri (mai nou video)/Când nimic nu ai de spus”. El a făcut referire la raportul de monitorizare a implementării transpunerii legislației.

„Constatarea aparține Comunității Energetice Europene/Energy Community și este parte a Raportului anual de monitorizare a implementării aquis-ului comunitar”, își argumentează Spînu acțiunile din domeniul energetic.

Vineri, comunitatea Watchdog publica un video în care ministrul Infrastructurii era acuzat că a eșuat în repetate rânduri în comunicare, precizând că mai multe acțiuni ale sale par controversate. „Unul dintre exemplele recente, ține de energia electrică. Inițial Spînu a eșuat să explice de ce prețul de achiziție este de $73 per megawat cu 15% mai mare față de cel anterior, prezentând acesta ca un succes. Apoi, el a spus că MGRES va livra suficientă lumină pentru tot malul drept, însă ne-am pomenit că procurăm și energie din România, la un preț de aproximativ $98 per MWh. Cât de transparentă credeți că este comunicarea pe dimensiunea energetică, scrieți în comentarii”, scriu autorii materialului.

#Spînu #acuzații #eșecurile_în_energetică

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button