Internaţional

Sprijin psihologic pentru colegii băiatului, care s-ar fi împușcat cu arma tatălui său. Decizia Ministerului Educației

Sprijin psihologic pentru elevi, după tragedia de la Rezina. Potrivit Ministerului Educației, un grup de psihologi va asigura asistență pentru colegii de clasă ai băiatului de 15 ani care s-ar fi împușcat cu arma tatălui său.  Totodată, elevii au posibilitatea de a alege între sesiunea de bază și cea suplimentară pentru susținerea examenelor, conform sursei.

„Ministerul Educației și Cercetării, împreună cu Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, a decis să ofere elevilor posibilitatea de a alege dacă vor susține examenele în sesiunea de bază sau în cea suplimentară, având în vedere provocările emoționale cu care se confruntă după acest incident tragic”.

Amintim că tragedia s-a produs într-o localitate din raionul Rezina, după ce un bărbat de 44 de ani și-a depistat fiul de 15 ani fără suflare. Totul s-a întâmplat în seara de 8 iunie. 

Polițiștii au stabilit preliminar că băiatul și-a pus capăt zilelor folosind arma tatălui său, pe care o deține legal și era păstrată în safeu, conform normelor stabilite. Copilul a găsit cheile safeului, de unde a luat arma de vânătoare și un cartuș.

Poliția face un apel către părinți să comunice continuu cu copiii, să aibă mare grijă unde păstrează obiectele interzise pentru aceștia și să monitorizeze cum își petrec timpul, în special adolescenții.

#Rezina #Incident

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button