Societate

Stare de urgență la Ceadîr-Lunga din cauza ploilor și pagube de 5 milioane de lei

Comisia Situații Excepționale din orașul Ceadîr-Lunga a instituit stare de urgență în oraș, după ploile abundente din data de 25 iunie. Conform calculelor preliminare ale comisiei, pagubele se ridică la 5 milioane de lei. În acest context, primarului municipiului, Anatoli Topal cere ajutorul autorităților centrale pentru a oferi despăgubiri proprietarilor de locuințe, dar și agenților economici, care au avut de suferit în urma ploilor abundente, transmite sursa.

Potrivit raportului Comisiei Situații Excepționale Ceadîr-Lunga, au fost inundate 8 apartamente, subsolurile mai multor blocuri de locuit, grădinile și beciurile din cel puțin 30 de gospodării, dar și oficiile mai multor agenți economici din oraș.

În același timp, din cauza înnămolirii fântânii arteziene din sectorul Sovhoz al orașului, mai multe gospodării au rămas de duminică fără apă potabilă la robinete. Și rețeaua de canalizare a fost scoasă din funcțiune din cauza nămolului acumulat.

Cele mai mari pagube, de 4 milioane de lei au fost înregistrate pe segmentul infrastructurii. Mai multe drumuri locale au fost distruse, iar strada Gogol din oraș va necesita reparații capitale. În aceste condiții, autoritățile locale cer Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale să trimită o echipă care să inspecteze starea drumurilor avariate. 

În același timp, primarul orașului va cere Consiliului Municipal să aloce 50 de mii de lei din fondul local pentru a lichida consecințele ploilor.

#ploi #pagube #Ceadîr_Lunga

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button