Război în Ucraina

Statele Unite au reluat deportările în Rusia, care au fost suspendate după izbucnirea războiului din Ucraina. Sunt expulzați și cei care au fugit de la mobilizare

Statele Unite au reluat deportările în Rusia, întrerupte la scurt timp după începerea războiului din Ucraina. The Guardian scrie despre asta, transmite sursa.

Potrivit ziarului, în urmă cu câteva zile un bărbat a fost expulzat din Statele Unite în Rusia, care a fugit de la mobilizare și a încercat să obțină azil. A ajuns în Statele Unite prin Mexic.

Potrivit avocatului, autoritățile de migrație, care au luat în considerare cererea rusului, au ajuns la concluzia că amenințarea de a fi trimisă la trupe nu era un motiv suficient pentru acordarea azilului. Hotărâri similare au fost emise împotriva a încă trei dintre clienții ei din Rusia, dar acum așteaptă apel.

The Guardian notează că nu este clar când a fost reluată deportarea în ansamblu. Oficial, Serviciul de Migrație a confirmat publicației doar că trimit în prezent cetățenii ruși acasă.

SUA au anunțat suspendarea deportărilor în Rusia, Ucraina, Belarus, Georgia, Ungaria, Moldova, Polonia, România și Slovacia la începutul lunii martie 2022, la mai puțin de două săptămâni după ce trupele ruse au invadat Ucraina. Motivul a fost numit „criza umanitară”.

#SUA #deportările #Rusia #mobilizare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button