Internaţional

SUA a fost lovită de un val de tornade. Intemperiile au provocat cel puțin 50 de morți, iar peste 50 de milioane de americani sunt în pericol

Centrul Statelor Unite a fost lovit de un val de cel puțin 24 de tornade care au provocat, până în acest moment, moartea a cel puțin 50 de persoane. În cinci state americane au fost raportate pagube esențiale și pene de curent.

În continuare, peste 55 de milioane de americani sunt în pericol din cauza furtunilor. Cele 50 de victime au fost raportate în  Kentucky, iar autorităţile se tem că această cifră ar putea crește. Este vorba despre angajații unei fabrici de lumânări, care a fost lovită în plin de o tornadă, iar în interior se aflau 110 persoane.

Valul de tornade au lovit statele americane Arkansas, Missouri, Tennessee, Kentucky şi Illinois.

În Illinois, un depozit Amazon plin cu muncitori s-a prăbușit după ce a fost lovit de o tornadă. Incidentul s-a petrecut în această dimineață într-o suburbie a orașului Saint Louis. În clădire erau între 50 și 100 de oameni, care lucrau în tura de noapte. Poliția și pompierii cred că sunt mai multe victime, dar până acum, nu se știe un număr exact al acestora.

În dimineața zilei de sâmbătă, peste 157 000 de consumatori au rămas fără curent electric în șase state americane. Autoritățile spun că furtuna va avea impact asupra a mai mult de jumătate din teritoriul țării.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button