Necategorizat

SUA anunţă ajutor militar de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina

SUA anunţă un pachet de ajutor militar de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina. Acest ajutor cuprinde între altele proiectile HIMARS cu rază lungă de acţiune.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Sabrina Singh, a detaliat într-o conferinţă de presă că noul ajutor cuprinde muniţie pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), plus 500 de obuze de artilerie ghidate de 155 mm şi 2.000 de bucăţi de muniţie antitanc, transmite sursa.

Acest pachet cuprinde de asemenea muniţie pentru arme de calibru mic şi patru antene pentru sateliţi de comunicaţii.

De la sosirea preşedintelui american Joe Biden la Casa Albă, SUA au acordat Ucrainei o asistenţă de securitate în valoare de peste 18,5 miliarde de dolari, a indicat aceeaşi purtătoare de cuvânt.

Washingtonul trimite ajutoare militare Ucrainei de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia în 2014.

Pachetul de vineri este al 24-lea pe care guvernul SUA îl trimite Ucrainei din august 2021, recurgând la ceea ce se numeşte „autoritatea de retragere”, care permite accelerarea expedierii către alte ţări a materialului de apărare existent în inventarul Pentagonului pentru a răspunde unor situaţii de urgenţă neprevăzute, astfel încât ajutorul să poată ajunge în câteva zile sau ore de la aprobare.

#SUA #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button