Război în Ucraina (Война в Украине)

SUA au făcut simulări de luptă cu Ucraina înaintea contraofensivei şi au sugerat o misiune mai limitată – CNN

Statele Unite au îndemnat Kievul, în faza de pregătire a actualei contraofensive ucrainene, să menţină operaţiunea limitată atât în ​​ceea ce priveşte obiectivele sale, cât şi dimensiunile în plan teritorial, pentru a evita supraextinderea şi blocarea pe mai multe fronturi, au declarat pentru CNN mai mulţi oficiali americani şi occidentali şi surse ucrainene, transmite sursa.

Aceste discuţii au implicat și simulări de luptă cu Kievul, au spus sursele, referindu-se la exerciţii analitice menite să ajute partea ucraineană să înţeleagă ce niveluri de forţe ar trebui să strângă pentru a avea succes în diferite scenarii.

Ucrainenii au avut în vedere iniţial o contraofensivă mai largă, dar în ultimele săptămâni şi-au restrâns misiunea spre sud, în regiunea Herson, au declarat oficialii americani şi ucraineni.

  • „Statele Unite au un dialog de rutină militar-militar la mai multe niveluri cu Ucraina. Nu vom comenta specificul acestor angajamente.
  • În general, le oferim ucrainenilor informaţii pentru a-i ajuta să înţeleagă mai bine ameninţările cu care se confruntă şi a-şi apăra ţara împotriva agresiunii ruse. În cele din urmă, ucrainenii iau deciziile finale pentru operaţiunile lor”, a spus pentru CNN purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, conform News.ro.

Oficialii cred că acum există o paritate crescută între armatele ucrainene şi cele ruse. Dar oficialii occidentali au ezitat să eticheteze operaţiunea ucraineană în curs de desfăşurare – care părea să înceapă luni în provincia sudică Herson – ca fiind o adevărată „contraofensivă”.

Cât de mult succes va avea Ucraina în recâştigarea teritoriului pierdut rămâne o întrebare deschisă, spun pentru CNN surse familiare cu cele mai recente informaţii. Oficialii ucraineni au transmis deja că această ofensivă va fi probabil o operaţiune lentă şi că frigul iernii ar putea determina unele întreruperi ale luptelor.

Cu toate acestea, există un sentiment distinct printre consilierii americani şi occidentali ai Ucrainei că armata ucraineană este pe picior de egalitate cu Rusia, mai mult decât se credea chiar şi cu doar câteva luni în urmă, au declarat pentru CNN mai mulţi oficiali. Rusia încă menţine un număr superior de militari şi de artilerie.

Dar capacităţile ucrainene, susţinute de armamentul şi antrenamentele occidentale sofisticate, au atenuat un decalaj important, spun oficialii. „Arată ce poate face pregătirea susţinută şi furnizarea de arme atunci când forţa este foarte motivată şi capabilă în angajarea sa”, a declarat pentru CNN un înalt oficial NATO. O altă sursă militară americană a spus-o mai direct: Ucraina a compensat avantajul Rusiei cu „competenţa” sa.

#Rusia #SUA #Ucraina #simulări_de_luptă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button