Internaţional

SUA au pregătit noi sancțiuni împotriva Venezuelei din cauza alegerilor netransparente

Statele Unite au pregătit o listă cu aproximativ 60 de oficiali venezueleni și membri ai familiilor acestora împotriva cărora li se pot aplica sancțiuni din cauza alegerilor prezidențiale opace din iulie, care au declarat victoria dictatorului Nicolas Maduro.

Reuters a aflat despre acest lucru din două surse informate.

Departamentul de Trezorerie al SUA a prezentat recent Departamentului de Stat un proiect de listă de sancțiuni împotriva Venezuelei. El este cel care decide împotriva cui trebuie impuse sancțiuni.

Potrivit interlocutorilor agenției, lista Trezoreriei SUA include oficiali ai Consiliului Electoral Național al Venezuelei, Curții Supreme și polițiști de contrainformații implicați în posibile fraude electorale.

Sancțiunile includ o interdicție de călătorie pentru oficialii venezueleni și membrii familiei acestora, precum și interdicția companiilor americane de a face afaceri cu aceștia.

Capacitatea SUA de a impune sancțiuni suplimentare Venezuelei este limitată: au impus restricții asupra sectorului petrolier al țării încă din 2019, iar la începutul acestui an au decis să nu reînnoiască o scutire care a permis temporar țării să-și exporte în mod liber petrolul.

Consiliul Electoral din Venezuela l-a declarat oficial câștigătorul alegerilor din 28 iulie pe Nicolás Maduro, aflat la putere din 2013. Opoziția țării spune că candidatul Edmundo Gonzalez a câștigat, cu aproximativ 90% din voturi numărate.

După alegeri, susținătorii lui Gonzalez au ieșit în stradă pentru a protesta, ceea ce a dus la o represiune a forțelor de securitate și a bandelor armate proguvernamentale.

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat că Statele Unite îl consideră pe Gonzalez câștigătorul alegerilor din Venezuela. O serie de state europene și altele au cerut Venezuelei să publice rezultatele complete ale votului.

#SUA #Venezuela #alegeri #sancțiuni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button