EconomiePolitică

Suedia va oferi Moldovei un ajutor financiar de 14,5 milioane de euro

Regatul Suediei va oferi Republicii Moldova un ajutor financiar în valoare de 14,5 milioane de euro, dintre care, nouă milioane de euro sprijin pentru vulnerabilitate energetică.

Despre aceasta a declarat pentru Radio Moldova, ambasadoarea Republicii Moldova în Regatul Suediei, Liliana Guțan, transmite sursa.

Potrivit ei, cooperarea bilaterală se va intensifica, inclusiv pe dimensiunea parlamentară, dar și sectorială.

„Valorificarea plenară a potențialului de cooperare bilaterală va veni și pe filieră interparlamentară, suntem în așteptarea mai multor oaspeți de la Chișinău, este vorba de membri ai Guvernului, vizite ale oamenilor de afaceri, în special de tranziția verde și noi proiecte energetice.

Avem lansate dialoguri la nivel înalt pentru includerea formalizată a Republicii Moldova în declarația din anul viitor și al inițiativei celor trei mări”, a declarat Liliana Guțan.

Ambasadoarea Liliana Guțan a precizat că în Republica Moldova, alături de alte țări din Parteneriatul Estic, cum ar fi Ucraina și Georgia, se regăsește pe agenda președinției suedeze la Consiliul UE, pe care o deține pe parcursul primului semestru al acestui an.

#Suedia #Moldova #suport #financiar

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button