Internaţional

Sullivan a sosit la Beijing pentru o vizită de două zile

Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a sosit într-o vizită la Beijing, unde trebuia să se întâlnească cu ministrul chinez de externe.

Acest lucru a fost raportat de AP.

Vizita lui Sullivan la Beijing din 27 august va dura până joi și se înțelege a fi o încercare de a menține contactele cu China, care s-au îmbunătățit recent după un 2022-23 tulbure.

Sullivan a fost întâmpinat la aeroport de șeful Departamentului pentru Afaceri Nord-Americane și Oceanice al Ministerului chinez de Externe, precum și de ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns.

Principala întâlnire va fi negocierile cu ministrul chinez de externe Wang Yi.

Nu sunt așteptate anunțuri majore în urma vizitei, dar întâlnirile ar putea fi pregătirea ultimei întâlniri bilaterale dintre Xi Jinping și Joe Biden înainte ca acesta din urmă să demisioneze din funcția de președinte în ianuarie 2025.

La întâlnirea dintre Sullivan și Wang Yi din mai 2023, țările au început să „repare” relațiile bilaterale. După aceasta, oficialii s-au mai întâlnit de două ori – în Malta și Thailanda. Acestea vor fi primele discuții ale lui Sullivan și Wang Yi la Beijing.

#Beijing #Sullivan #vizită

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button