Război în Ucraina

„Suntem conștienți de insidiositatea regimului de la Kiev”. Kremlinul – despre explozia de pe podul din Crimeea

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că toate serviciile și departamentele relevante ale Rusiei sunt pregătite pentru noi posibile atacuri după explozia de pe podul din Crimeea, raportat de Interfax.

„Desigur, toate serviciile relevante, departamentele, toate funcționează. Suntem conștienți de insidiositatea regimului de la Kiev. Astăzi, regimul de la Kiev a ucis o familie tânără, părinții unei fete, fata a fost rănită pe podul din Crimeea și despre asta trebuie vorbit pentru ca toată lumea să știe despre asta, că toate acestea sunt opera regimului de la Kiev. Și vom lucra cu toții și vom rămâne concentrați pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii ”, a spus Peskov la o conferință de presă.

Potrivit acestuia, răspunsul la explozia de pe podul din Crimeea „va fi realizarea tuturor obiectivelor unei operațiuni militare speciale care va continua”.

Peskov a adăugat că președintele rus Vladimir Putin va organiza în seara zilei de 17 iulie o întâlnire cu privire la situația de pe podul din Crimeea, în timpul căreia va asculta prin link video un raport al viceprim-ministrului Marat Khusnullin privind organizarea lucrărilor de restabilire a podului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că în Rusia se iau constant măsuri de securitate suplimentare. „Știm motivele și cele din spatele acestui act terorist. Acest lucru va necesita mai mult calm și măsuri suplimentare și muncă suplimentară din partea noastră a tuturor”, a spus Peskov.

După explozia de pe podul din Crimeea, Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a declarat că „teroriștii… înțeleg doar limbajul forței, doar metode personale și complet inumane”. Medvedev a cerut să arunce în aer casele „teroriştilor” şi „casele rudelor lor”.

O explozie a avut loc pe podul din Crimeea în noaptea de 17 iulie. Autoritățile ruse susțin că dronele ucrainene de suprafață au atacat podul, ucigând două persoane și rănind un copil de 14 ani. Comisia de anchetă a Federației Ruse a deschis un dosar sub articolul „Act terorist”, serviciile speciale ale Ucrainei au fost suspectate de organizarea exploziei. Surse mass-media ucrainene au spus că Serviciul de Securitate al Ucrainei și Marina Ucraineană sunt în spatele acestui lucru. SBU a spus că va oferi detalii despre explozie „după victoria Ucrainei” în război.

#explozia #podul_Kerci #Peskov

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button