Război în Ucraina

Supraviețuirea miraculoasă a unui băiețel din Ucraina în urma unui atac cu rachete al trupelor rusești

Roman, un băiat de 12 ani, din Ucraina, a supraviețuit miraculos după ce casa în care se afla a fost distrusă în urma unui atac cu rachete al trupelor rusești asupra cartierului Vișgorod din Kiev, pe 16 iunie. Mama și bunica băiatului erau la muncă în momentul atacului și nu au putut să fie alături de el în momentele de groază, potrivit sursei.

În timpul alarmei de atac aerian, Roman a început să trimită mesaje mamei sale exprimându-și teama și îngrijorarea. Cu toate acestea, Victoria Sușko, mama băiatului, nu a acordat prea multă importanță acestor mesaje și l-a încurajat să se adăpostească în pivniță, spunându-i că totul va fi bine și că rachetele nu vor ajunge în zona casei lor.

„S-a plâns la mine, nu i-am dat prea multă importanță. În jurul orei 11:00, a pornit alarma de atac aerian. Fiul a început să scrie mesaje că e tare și înfricoșător”, a spus Victoria Sușko, mama băiatului, potrivti Ukrainska Pravda.

După câteva minute, Roman i-a trimis mamei un mesaj în care îi spunea că casa lor fusese distrusă de o rachetă: „Mamă, nu mai avem casă”. Deși, inițial, Victoria a crezut că fiul său exagerează sau că este doar o fantezie a copilului, când a ajuns acasă, a descoperit cu propriii ochi ce s-a întâmplat. 

„Roman a trimis niște fotografii, nu erau clare, așa că am crezut că nu s-a întâmplat nimic grav. Părea că este o fantezie a copilului. Suna încontinuu, întreba unde sunt, spunând că este foarte speriat. Când am ajuns acasă, am văzut totul cu propriii ochi”, a relatat Victoria.

Casa era un morman de moloz. Potrivit femeii, din casă au mai rămas doar pereții și ceva mobilier. De asemenea, au fost avariate o magazie, garajul și mașina familiei. 

Roman a fost scos de sub dărâmături de vecini și de unchiul său.

„Am fost scos de sub dărâmături de unchiul meu. Am crezut că o rachetă a lovit casa, pentru că s-a auzit un zgomot puternic. În acel moment a fost înfricoșător, dar nu prea am înțeles ce se întâmpla. Nu mă simt ca un erou”, a spus băiatul.

Aceasta nu a fost prima dată când casa familiei Sușko a avut de suferit după invazia trupelor ruse din 24 februarie 2022. Anterior, două geamuri fuseseră sparte în urma unei explozii, iar băiatul s-a confruntat cu traume psihologice. Mama sa a consultat un psihiatru, care i-a sfătuit să se mute din zonă.

În prezent, familia Sușko a fost nevoită să-și găsească un adăpost temporar la prieteni. Victoria a făcut un apel la ajutor pentru a putea reconstrui locuința lor și pentru a face față consecințelor devastatoare ale atacului.

#război #Ucraina #Rusia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button