Război în Ucraina

Tactica ticăloșilor: Forţele ruse au distrus toată infrastructura din Herson

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat luni seară că Rusia a distrus „toată infrastructura crucială” din oraşul Herson recucerit săptămâna trecută, transmite sursa.

„Înaintea iernii, ocupanţii ruşi au distrus absolut toată infrastructura crucială”, a spus preşedintele Zelenski în discursul său zilnic, după ce a vizitat luni oraşul Herson.”Absolut toate facilităţile importante din oraş şi regiune sunt distruse”, a adăugat el.

„Nu există electricitate, nici comunicare, nici internet, nici televiziune” în Herson, a continuat preşedintele ucrainean, declarând că „ocupanţii au distrus totul în mod intenţionat”.”Asta înseamnă steagul Rusiei – devastare totală”, a adăugat şeful statului, care a promis revenirea la o viaţa normală.

Operatorul naţional Ukrenergo a informat că Rusia a distrus infrastructuri energetice cheie care alimentează întregul mal drept al regiunii Herson şi o parte semnificativă a regiunii Mikolaiv (Nikolaiev).

„Majoritatea regiunii eliberate Herson a rămas fără electricitate din 6 noiembrie”, a declarat şeful Ukrenergo, Volodimir Kudriţki.”Facem tot posibilul pentru a aproviziona cu electricitate populaţia cât mai rapid posibil”.

În timpul vizitei la Herson, preşedintele Zelenski a declarat că eliberarea oraşului este „începutul sfârşitului războiului”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button