EconomieSocietate

Tarifele la călătoria cu transportul public s-au majorat la Comrat. Cât vor trebui să achite localnicii pentru o călătorie cu microbuzul

O surpriză neplăcută îi așteaptă pe locuitorii capitalei regiunii autonome Găgăuzia. De la 1 decembrie costul călătoriei în transportul public va fi majorat la 4 lei. Această decizie a fost luată de către membrii consiliului municipal Comrat în ședința ordinară de vineri, 26 noiembrie, informează sursa.

Majorarea prețului a fost solicitată de trei agenți economici care furnizează servicii de transport pentru persoanele din Comrat. Invocând un număr redus de pasageri și un preț mai mare la combustibil, transportatorii au solicitat o creștere a tarifului de la 3 la 5 lei.

Potrivit declarațiilor, s-a ajuns la un compromis. Prețul pentru călătoria în microbuzele orașului de toate categoriile de pasageri cu vârsta peste 12 ani va fi de 4 lei de la 1 decembrie. Copiii cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani vor călători cu prețul de 2 lei, iar copiii sub 7 ani – gratuit.

În schimb, autoritățile orașului au extins scutirea transportatorilor de obligația de a plăti taxe și pentru 2022 – „prețul de emisiune” aici va fi de aproximativ 200 de mii de lei.

Actualmente, tariful în microbuzele de la Comrat este de 3 lei.

În total, în Comrat funcționează în prezent 11 rute, administrate de trei agenți economici.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button