Război în Ucraina

Teroriștii din Rusia și-au repetat ororile din Bucea și în Harkov

Corpuri decapitate ale militarilor ucraineni, fecale umane, adolescenți terorizați prea speriați pentru a părăsi subsolul în care s-au ascuns – aceasta este o mică parte a imaginii lăsate în urmă de forțele ruse când trupele ucrainene au recucerit zone mari din regiunea Harkov, spune Lesia Vasilenko, membră a parlamentului ucrainean, relatează The Guardian.

Cel puțin 150.000 de ucraineni au trăit sub ocupația rusă pentru aproape întreaga invazie, transmite sursa cu referire la hotnews.ro.

Până pe 6 septembrie, forțele ucrainene au recucerit peste 300 de așezări în regiunea Harkov, luând înapoi peste 3.800 de kilometri pătrați din teritoriul ocupat de ruși.

„Eliberarea dezvăluie multe crime. Este ca și cum ne apropiem de sute, dacă nu de mii de orașe Bucea, doar că la o scară mai mică”, a spus Vasilenko, făcând referire la gropile comune ale civililor și la dovezile torturii descoperite în Bucea când forțele ucrainene au recucerit regiunea Kievul.

„Dar indiferent de amploare, vor exista tribunale, răzbunare și justiție”, adaugă ea.

„Cadavre decapitate ale militarilor Ucrainei. Civili împușcați și torturați. Numărul va crește și vor urma investigații.

Case jefuite. Militarii din Rusia iau totul, chiar și lenjeria intimă. Și în același timp își lasă armele în urmă.

Mizerie completă în case, biserici, pe străzi. E ca și cum toaletele sunt necunoscute rușilor. Fecalele umane sunt pretutindeni”

Contraofensiva fulgerătoare de săptămâna trecută a trupelor ucrainene, care a depășit toate așteptările experților, a provocat un colaps catastrofal al trupelor rusești din regiunea Harkov, care fie au fost distruse sau capturate în luptă, fie s-au retras haotic, lăsând armament și muniție în urmă.

Un înalt oficial militar american spunea luni că Statele Unite evaluează că Rusia și-a cedat în mare măsură teritoriile capturate în apropiere de Harkov și mulți soldați ruși în retragere au părăsit Ucraina, trecând peste graniță înapoi în Rusia.

„Pe teren, în vecinătatea Harkovului, evaluăm că forțele ruse și-au cedat în mare măsură câștigurile ucrainenilor și s-au retras la nord și est. Multe dintre aceste forțe s-au mutat peste granița în Rusia”.

#teroriști #Rusia #război #crime #Harkov

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button