InternaţionalRăzboi în Israel

The Wall Street Journal: Hamas și Israel sunt în discuții pentru prelungirea armistițiului

Hamas și Israelul negociază prelungirea unui armistițiu temporar, relatează The Wall Street Journal, citând oficiali egipteni și qatari, transmite sursa.

După cum amintește publicația, ambele părți și-au declarat public dorința de a prelungi acordul, în baza căruia Hamas s-a angajat să elibereze 50 de israelieni luați ostatici în schimbul a 150 de prizonieri palestinieni în închisorile israeliene.

Potrivit WSJ, părțile discută acum posibilitatea prelungirii acordului cu încă patru zile sau mai puțin. Ca parte a acestui acord, spun sursele publicației, Hamas poate elibera cel puțin 20 de femei și copii care sunt ținuți ostatici. Totodată, oficialii egipteni clarifică că după eliberarea tuturor femeilor și copiilor, se va acorda prioritate bărbaților în vârstă, iar apoi eliberarea cadavrelor morților, întrucât Hamas a exclus până acum posibilitatea eliberării tinerilor israelieni.

Prelungirea acordului, potrivit consilierului prezidențial al SUA, Jake Sullivan, depinde în prezent de Hamas, deoarece premierul israelian Benjamin Netanyahu și-a anunțat deja starea – eliberarea a zece ostatici pentru fiecare zi suplimentară de armistițiu. În același timp, grupul nu a furnizat încă o listă cu cei pe care este gata să îi elibereze, clarifică surse WSJ.

Din 24 noiembrie, Hamas a eliberat deja trei grupuri de ostatici ca parte a unui armistițiu de patru zile. În total, în timpul tranzacției, au fost eliberați 39 de israelieni și 19 străini, precum și un rus (Ministerul de Externe rus a subliniat că a fost eliberat în afara listei de schimb). La rândul său, Israelul a eliberat 117 prizonieri palestinieni.

În total, militanții Hamas care au atacat Israelul pe 7 octombrie au capturat aproximativ 240 de persoane.

#Hamas #Israel #prelungirea_armistițiului

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button