Război în Ucraina

The Wall Street Journal: pierderile totale ale Rusiei și Ucrainei au ajuns la un milion de oameni

Numărul morților și răniților în timpul războiului ruso-ucrainean a ajuns la un milion de oameni, scrie The Wall Street Journal, citând surse ucrainene și date de informații occidentale.

Potrivit estimărilor ucrainene, pe care se bazează publicația, în Forțele Armate ucrainene numărul morților a fost de 80 de mii de militari, iar numărul răniților a fost de 400 de mii. Cifrele victimelor din armata rusă variază; Potrivit unor estimări, numărul deceselor militare ajunge la 200 de mii de oameni, iar numărul răniților este de asemenea de aproximativ 400 de mii. Publicația notează separat că este dificil să se estimeze pierderile: niciuna dintre părți nu publică date oficiale.

Wall Street Journal numește numărul mare de pierderi o problemă pentru Rusia, dar notează că aproximativ aceleași cifre din partea ucraineană duc la pagube mult mai mari datorită faptului că populația Ucrainei este de câteva ori mai mică.

În plus, după cum scrie WSJ, pierderile mari vor avea consecințe pe termen lung pentru ambele țări, care înainte de război se luptau cu declinul populației asociat în principal cu tulburările economice și sociale.

#Pierderi #război #Rusia #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button