Politică

Tiraspolul sistează activitatea punctelor moldovenești de eliberare a numerelor neutre de înmatriculare

Regimul separatist din stânga Nistrului a anunțat că sistează activitatea tuturor punctelor de eliberare a plăcuțelor neutre de înmatriculare, organizate de autoritățile de la Chișinău. Sursă.

Despre această decizie a comunicat aș-zisul minister de Externe de la Tiraspol care invocă faptul că săptămâna trecută autoritățile moldovenești nu ar fi permis accesul unor transportori care aduceau în regiunea secesionistă numere de înmatriculare neutre și transnistrene.

Potrivit unui comunicat emis de așa-zisul Minister de Externe din stânga Nistrului, decizia de sistare a activității punctelor de eliberare a plăcuțelor neutre va intra în vigoare începând cu ziua de miercuri, 29 decembrie.

„În legătură cu blocarea activității punctelor de înmatriculare a vehiculelor, Departamentul de politică externă a „republicii nistrene” a sesizat astăzi oficial partea moldovenească și reprezentanții internaționali în formatul 5+2 despre suspendarea temporară a participării părții nistrene la acest mecanism de înmatriculare, începând cu data de 29 decembrie și până la normalizarea completă a situației”, se spune în comunicat.

Potrivit așa-zisului minister de Externe de la Tiraspol, tentativele de soluționare a problemei pe canale politice și diplomatice, pentru deblocarea rapidă a mărfurilor transnistrene, nu au condus la rezultate pozitive.

De notat că din 1 septembrie 2018, autovehiculele din stânga Nistrului și municipiul Bender, care dispun de certificate de înmatriculare permanente și plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, li s-a permis să circule în traficul rutier internațional. Șoferii trebuie să aibă aplicat pe mașină și semnul distinctiv al Republicii Moldova – inițialele „MD”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button