Război în Ucraina

Tragedia din Odessa: noi dovezi ale cruzimii inamicului

Rusia nu a încetat să lanseze rachete asupra infrastructurii civile din Ucraina, ucigând civili. Recent, forțele rusești au lovit din nou o clădire rezidențială înaltă, ucigând 12 civili, inclusiv cinci copii: Mark, în vârstă de trei ani, Timofey, în vârstă de patru luni, Liza, în vârstă de șapte luni, Zlata, în vârstă de opt ani, și Serghei, în vârstă de nouă ani. Imaginile de la locul îndepărtării molozului arată cruzimea de nedescris a Rusiei și imoralitatea autorităților sale. Fotografiile cu mame care încearcă să își acopere copiii, care nu aveau mai mult de un an, cu trupurile lor, dau fiori. Nu te poți obișnui cu astfel de tragedii și este imposibil să reacționezi la moartea unor copii nevinovați fără emoție.

Salvatorii au lucrat timp de două zile, îndepărtând dărâmăturile unui bloc de apartamente în care fiecare avea viața lui, momentele lui de bucurie și de durere. Încă o dată, Rusia nu a ucis doar civili ucraineni, ci a distrus zeci de familii. Președintele polonez: Obiectivul din 2025, aderarea R. Moldova la UE.

. Cu toate acestea, această tragedie este doar una dintre numeroasele crime de război rusești. Agresiunea rusă nu cruță pe nimeni, iar obiectivul Kremlinului este viața unor copii mici.
Evident, Rusia nu își va recunoaște vina. Cu toate acestea, ceea ce s-a întâmplat a forțat alte țări să se confrunte încă o dată cu realitatea: Rusia și guvernul său criminal nu cruță pe nimeni.

Moralitatea umană și valorile elementare au fost îngropate demult de regimul lui Putin undeva lângă zidurile Kremlinului. Experții militari au sugerat că, atunci când au lovit, ocupanții ruși au folosit, cel mai probabil, drone Shahed modernizate pentru a provoca cât mai multe pagube infrastructurii ucrainene și sectorului civil.

Președintele Volodymyr Zelensky a reacționat imediat la acest nou atac făcând apel la aliați să furnizeze mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a proteja țara. De asemenea, el a reamintit că, cu cât lumea ignoră mai mult teroarea rusă – cu atât mai mare va deveni aceasta. De asemenea, ministrul de externe Dmytro Kuleba a făcut apel la parteneri să investească mai mult în producția de armament pentru a oferi Ucrainei apărarea necesară.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button